Koulutuksen tavoitteena on antaa yleisnäkemys psykoterapiaan, lisätä psykoterapeuttisia valmiuksia, antaa perustaa psykoterapeuttiselle työtavalle sosiaali- ja terveysalan potilastyössä sekä muissa palvelualan työtehtävissä.
Koulutuksen laajuus
Koulutus on laajuudeltaan 30 op, ja vastaa Valviran psykoterapeuttisten valmiuksien erikoisopinnoilta edellyttämää vähintään 30 op (800 tuntia). Psykoterapeuttikoulutuksen edellyttämät lisäopinnot on suunniteltu psykoterapiakoulutukseen hakukelpoisuuden saavuttamiseksi. Psykoterapiakoulutusta järjestetään vain yliopistoissa, ja hakija voi tiedustella omia pätevyyskriteereitään Valvirasta tai suoraan ylipistosta, jonne aikoo hakea psykoterapiakoulutukseen.
Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Opiskelu perustuu ryhmän prosessimuotoiseen oppimiseen. Aktiivinen osallistuminen lähiopetukseen on välttämätöntä. Koulutus sisältää kerran kuukaudessa toteutettavat teoria- ja työnohjausseminaarit (yhteensä 12 seminaaripäivää), kirjalliset tehtävät, yksilö- ja ryhmätyöt, oppimispäiväkirjan, kirjallisuuteen perehtymisen sekä opinnäytetyön, joka on omaan työhön liittyvä kehittämistyö.
Psykoterapeuttina toimiminen, psykoterapian historia, psykoterapeuttisia suuntauksia ja menetelmiä, oma persoona työvälineenä, psykoterapeuttinen vuorovaikutussuhde ja psykoterapeuttiset menetelmät, etiikka ja moraali, kriisi- ja traumaterapia, ryhmäkäyttäytyminen ja ryhmäterapia, kehittämistyön esittely ja arviointi, ihmisen psyykkinen kasvu ja kehitys, lasten ja nuorten sekä aikuisten mielenterveys ja psykiatriset häiriöt, lasten ja nuorten sekä aikuisten psykiatristen häiriöiden tutkimus, diagnostiikka ja erotusdiagnostiikka, psyykkisten häiriöiden kuntoutuksen menetelmät, mielenterveystyötä koskeva lainsäädäntö sekä mielenterveystyön palvelujärjestelmä, psykoterapian erityiset ja yleiset vaikuttavat tekijät, taidepsykoterapia, erikoislääkärin luennot, työnohjaus.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu psykoterapeuttisista ja ohjauksellisista työskentelymenetelmistä kiinnostuneille, joilla on sosiaali-terveys-, opetus- tai kasvatusalan tai muun soveltuvan ammatillisen opistoasteen, ammattikorkeakoulun- tai muun soveltuva alan korkeakoulututkinto. Koulutukseen voi hakeutua myös muutkin asiasta kiinnostuneet, jotka haluavat kehittää omia ammatillisia valmiuksia.
Koulutuspaikka ja aika:
Helsinki, Teerisuonkuja 1 Malmi, koulutuksen voi suorittaa etäopetusmuodoissa.
Koulutusryhmä alkaa 25.8.2022 klo 15-20 Hybridikoulutus, etäkoulutusmuodot
Opetuspäivät 25- 27.8, 26-27.9,10-11.10,14-15.11,12.12 koulutus päättyy 10.1.2023
Koulutusryhmä alkaa 17.3.2023
koulutus päättyy 15.12.2023 vuoden 2023 koulutuspäivät julkaistaan myöhemmin
Koulutuksen hinta on 1990,00 EUR sis. Alv 24 %. Koulutuksen voi maksaa osamaksulla.
.