Mitä on neuropsykiatrinen valmennus?
Neuropsykiatrinen valmennus tarjoaa tukea muun muassa psykososiaalisten sekä fyysisten taitojen vahvistamisessa, arjenhallinnassa, elämänhallintaongelmissa, lapsen ja nuoren sekä aikuisiän itsenäistymisvaiheissa, koulutus- ja urasuunnitelmien selkiyttämisessä.
Se sopii myös ratkaisukeskeisten valmennustaitojen kehittämiseen työelämän eri alueille. Sen avulla pyritään auttamaan asiakasta pääsemään tavoitteisiinsa, jotka ovat asiakkaan määrittelemiä.
Voimavarakeskeinen työote on todettu tulokselliseksi WHO:n julkaisemassa tutkimuksessa sekä Euroopan komission vuoden 2011 kannanotossa. Koulutuksessamme neuropsykiatrinen valmennus käyttää tukipilarinaan seuraavia tieteellisiä viitekehyksiä: neurologia, neuropsykiatria ja neuropsykologia.
Neuropsykiatrista valmentajakoulutusta on tarjolla eri koulutusyhteisöjen antamana yksityisten oppilaitosten, kesäyliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä yksityisten kouluttajien kautta. Oppilaitoksemme noudattaa ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajakoulutuksen yleisiä linjauksia Suomessa sekä neuropsykiatrisen valmentajan eettisiä periaatteita. Olemme kouluttaneet neuropsykiatrisia valmentajia vuodesta 2012 ja yhteistyökumppaneitamme ovat olleet esimerkiksi Helsingin kaupunki sekä HUS. Neuropsykiatrinen valmentaja ei ole ammattinimike eikä sillä ole nimikesuojausta Valviran tai opetushallituksen toimesta.
Kouluttajamme ovat pääsääntöisesti Valviran rekisteröimiä terveydenhuoltoalan ammattilaisia sekä Kelan palvelutuottajarekisterissä. Jokaisella kouluttajalla on myös neuropsykiatrisen valmentajan koulutus sekä työkokemusta neuropsykiatrisesta asiakastyöstä useita vuosia.
Neuropsykiatrisen valmennuksen piiriin on perustettu useita ammatillisia yhdistyksiä kuten Porstua ry, Neuropsykiatriset valmentajat ry, Suomen neuropsykiatriset valmentajat ry, Nepsy ry sekä Nepsy-valmentajat ry. Nämä tarjoavat koulutusta yhdistyksen omien jäsenten kautta. Jokaisella yhdistyksellä on omat jäsenyytensä valintaperusteet, joita säätelee Suomessa yhdistyslaki. Valtakunnallisia sitovia määräyksiä eivät yhdistykset voi asettaa, vaan ne perustuvat lainsäädäntöön. Myös kilpailuvirasto säätelee koulutusyhteisöjen markkinointia.
Teemme yhteistyötä Nepsy-valmentajat ry:n kanssa. Yhdistykseen voivat liittyä jäseniksi neuropsykiatriset valmentajat sekä opiskelijat koulukunnasta riippumatta.
Neuropsykiatrinen valmentajakoulutus soveltuu kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, psykoterapeuteille sekä lähiverkostolle.
Koulutuksen teoreettinen viitekehys on neuropsykiatrinen sekä integratiivinen ja lähestymistapa ratkaisukeskeinen. Pääkouluttajat ovat ratkaisukeskeisessä viitekehyksessä toimivia, laillistettuja psykoterapeutteja.
Alfa Partners Academy -koulutusyhteisön neuropsykiatrinen valmentajakoulutus on tuotesuojattu Nordic kuntaturva® -tuotemerkillä.
Sisältö
Sisältö rakentuu ryhmäkohtaisesti
• Neuropsykiatrinen valmennus ja coaching
• Neurologia ja neuropsykiatria, aivojen ja hermoston toiminta, anatomia
• Diagnostiset haastattelut
• Neuropsykiatriset tutkimukset, hoito ja kuntoutusportaat
• Ratkaisukeskeiset asiakastyötaidot ja coaching
• Oppimisen lähestymistavat ja kielen merkitys
• Ryhmädynamiikka ja vuorovaikutussuhteet
• Kehollinen psyyke
• Verkosto- ja perhetyö
• Neuropsykiatrinen asiakas ryhmässä ja ryhmän pitäminen
• Riippuvuudet
• Seksuaalisuus, häpeä ja syyllisyysteemat
• Prodromaalioireet ja psykoosisairaudet
• Kasvatuksen ja koulun haasteet
• Psykoedukaatio
• Toiminnalliset työmenetelmät
• Vertaisryhmätyöskentely ja harjoitukset
Kesto
12 lähi- ja/tai etäopetusosiota
Koulutuksen voi suorittaa myös verkko- ja etäopiskelumuotoisena.
Kenelle
Neuropsykiatrinen valmentajakoulutus soveltuu kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, psykoterapeuteille sekä myös autismikirjon asiakkaiden lähihenkilöille.
Vanhanmuotoisen (15 – 20 op) suorittaneet neuropsykiatriset valmentajat: voitte anoa opiskelijaksi pääsyä päivittämään tiedot 30 op:n koulukseen henkilökohtaisella opiskelusuunnitelmalla. Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja selvitys aikaisemmista opinnoista: toimisto (at) alfapartners.fi
Tutkinto/ todistus
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja 30 op -todistus, seinädiplomi sekä opintorekisteriote.
Koulutusvaihtoehdot 2022 – 2023
Aloitus 16.08.2022 etäkoulutus (koulutusinfo klo 9 – 11). Päivät: 18.8-19.8, 5.9,18-19.8, 15.10, 1-2.12., 1.2.23, 13.3.23, 13.4.23
Aloitus 14.10.2022 etäkoulutus (koulutusinfo klo 9 – 11). Päivät: 15.10, 21-22.11,1-2.12, 23.01.23, 01-02.02.23, 13.3.23, 13.4.23, 10.-11.5.23
Aloitus 15.12.2022 etäkoulutus (iltaisin klo 16 – 21). Ryhmä on iltakoulutusryhmä. Päivät: 16.1., 2.2., 6.3., 20.3., 17.4., 18.4., 04.-05.5., 7.-8.6., 17.-18.8.2023
Paikka
Etäkoulutus, Teerisuonkuja 1, Helsinki
Kustannukset
Koulutuksen hinta: 1390 EUR (sis. alv )
Hinta sisältää opetuksen ja materiaalin lähiopetuspäivillä, etätöiden valvonnan ja ohjauksen sekä ryhmätyönohjauksen ratkaisukeskeisen näkökulman mukaisesti.
Koulutuksen voi maksaa osamaksuerissä alkaen 50 €/kk.
Koulutus ei ole sidottu asuinpaikkakuntaasi, vaan sen voi suorittaa myös verkko-opiskeluna.